تومورهای مغزی

رژیم غذایی تومورهای مغزی

صبحانه:

  • نان جو  و فندق و گردو با چای کمرنگ و سالاد کاهو و گوجه‌فرنگی با آب غوره و یا آب­لیمو.
  • نخود که از شب قبل روی شعله ملایم پخته شده باشد همراه با جوانه ماش و نان جو و کاهو و برگ لطیف کرفس و یا سالاد خیار و گوجه‌فرنگی و پیاز.
  • پاچه گوسفند که چربی آن را گرفته باشید با شربت رب انار و سالاد خیار و گوجه و پیاز و کاهو.
  • اسفناج پخته با قارچ آب پز، نان سنگک و سالاد خیار و گوجه و پیاز و کاهو.
  • کنگر چرخ شده با نان سنگک و سالاد خیار و گوجه و پیاز و کاهو.
  • مرباجات خانگی همراه با تمام موارد فوق در صورت نداشتن بیماری قند خون بلامانع است.

ناهار و شام:

  • آش جو

مقداری جو و نخود روی شعله ملایم بانمک و کمی پیاز پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با چاشنی آبغوره یا آبلیمو همراه کرده میل کنید.

  • سوپ گشنیز

سبزی گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر با عدس و کمی برنج با ماهیچه گوسفند یا مرغ بدون چربی با آلوی بخارا یا آلوچه با چاشنی آبغوره.

  • آش جو با جگر سفید

مقداری جو همراه با نخود و لوبیای سبز و کمی جگر سفید روی شعله ملایم بانمک و پیاز پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با چاشنی آبغوره یا آب‌لیمو همراه کرده میل شود.

  • خوراک کلم سنگ

کلم سنگ(قمری) سه برابر اجزاء دیگر، کلم گل، کرفس، لوبیای سبز، شلغم، ریواس، کنگر، گوجه‌فرنگی، کمی گوشت گوسفند یا مرغ بدون چربی روی شعله ملایم بانمک و پیاز و زردچوبه پخته شود. از موارد فوق هر کدام که در دسترس می‌بود استفاده کنید.

  • نخود آب

مقداری نخود با آب و نمک روی شعله ملایم خوب پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با چاشنی آبلیمو همراه کرده میل کنید.

  • کدو

مقداری کدو که با گوجه و گشنیز و جعفری روی شعله ملایم پخته‌شده همراه با ساقه لطیف کرفس میل شود.

  • کته گشنیز

برنج که با مقدار زیادی گشنیز کته پخته شده باشد. همراه با سالاد کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی تناول گردد.

  • کته شوید

برنج که با مقدار زیادی شوید به صورت کته پخته شود همراه با سالاد کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی و کمی گوشت آب پز مرغ یا گوسفند یا ماهی یا میگوی آب پز یا بخار پز میل گردد.

  • قلیه ماهی

ماهی با سبزی قلیه و تمرهندی، روی شعله ملایم پخته و با نان سنگک یا نان جو تناول گردد.

  • میگو

میگو با سبزی جعفری و نعناع و یا هر سبزی دلخواه پخته و با نان سنگک یا جو میل شود.

  • آش زرشک

سبزی خورشتی به انواع مختلف با گوشت گوسفند و آب زرشک روی شعله ملایم پخته شود.

  • آش شلغم

آش رشته یا شوروا که با شلغم پخته شده باشد، کنار غذا با کاهو و ساقه لطیف کرفس از خود پذیرایی کنید.

  • آبگوشت بدون چربی

این غذای ایرانی را با نخود و گوشت و لیموی عمانی و پیاز طبخ کند. از لوبیا و سیب‌زمینی صرف‌نظر کنید. چربی گوسفند در دیگ نباشد. کنار این غذا سبزی خوردن و پیاز و نان سنگک تناول گردد. هیچ نوع میوه تا ۵/۱ ساعت پس از صرف غذا مصرف نشود.

نخود و با گوشت گوسفند بدون چربی و لیموی عمانی و گوجه‌فرنگی و کدو و هویج و اگر خواستید در فصل خودش ریواس، کنگر و سبزی کوهی مانند والک، تره کوهی به اجزاء غذا اضافه و پخته شود و نیز می‌توان یک یا چند تا از سبزی‌های کوهی را در کنار غذا به صورت خام تناول نمود.

  • خورشت گزنه

مقداری گزنه تازه را ریزریز کرده گویی سبزه قورمه را آماده می‌کنید نعناع، جعفری و گشنیز و هر نوع سبزی که به دلخواه و سلیقه آشپز باشد. گوشت گوسفند بدون چربی، حبوب آن نیز به دلخواه و سلیقه شخصی خانم باشد. همراه با آن نان سنگک یا نان محلی باشد که کمتر سبوس آن گرفته شده باشد. شاید بتوانید یکی دو قاشق پودر سبوس برنج تهیه‌کرده و با مقداری کته برنج دم کنید.

  • قارچ و شش گوسفند

مقداری قارچ را آب پز کنید. به همان مقدار شش گوسفند را بانمک و پیاز و زردچوبه بپزید همه را باهم چرخ کنید، مانند بریانی ولی بدون کباب کردن روی آتش با نان سنگک و سبزی خوردن یا سالاد کاهو با چاشنی آب لیمو میل کنید.

  • باقلا

مقداری باقلا را در آب جوش بپزید. اگر با پوست است پوست را جدا کرده و باقلا را با مقدار ۲ برابر وزنش شوید خشک چند جوشی بدهید. هنگام طبخ نمک و زردچوبه و پیاز چرخ شده آن را فراموش نکنید. خورشت مذکور را با نان سنگک میل کنید. اگر با برنج می‌خواهید، کته شوید به شرط آنکه مقدار سبزی شوید بسیار زیاد باشد و حداقل یک قاشق غذاخوری پودر سبوس برنج به کته اضافه کرده باشید. کته زیره نیز مطلوب است و از لحاظ مزاجی مانند کته شوید سردی و گرمیش با خورشت باقلا متناسب می‌شود. سالاد کاهو و مقداری سبزی خوردن و امثال آن نیکوست.

  • سیراب و شیردان گوسفندی

چربی سیراب را بگیرید ولی پرزهای آن را دور نریزید. بانمک و پیاز و زردچوبه طبخ کنید. چاشنی آن سرکه، آب‌غوره یا آب لیموی خانگی باشد. شربت رب انار ۵/۱ ساعت پس از صرف غذا خوب است. با نان سنگک یا نان خانگی همراهیش کنید.

  • دلمه سیراب شیردان

سیراب شیردان را با پرز آن اما بدون چربی نیم پز کنید مواد دلمه همان سبزی‌های معروف دلمه باشد همراه با گوشت چرخ‌کرده گوسفند یا هر گوشتی که به طور طبیعی تغذیه شده مانند کبک، بلدرچین، تیهو، گنجشک، کبوتر، بوقلمون، شترمرغ و امثال آن و مقداری لپه برنج. سیراب شیردان را به اندازه بیشتر از کف دست قطعه‌قطعه نمایید و مواد را در آن گذاشته با نخ طبیعی بدوزید و در دیگ سنگی یا پیرکس طبخ کنید.

  • خوراک سیراب شیردان بزرگ

سیراب شیردان را بدون قطعه کردن با پیاز و نمک و زردچوبه نیم پز کنید و درون آن را با موادی که در غذای قبلی با سیراب شیردان گفته‌شده پر کنید. تفاوت آن چنین است که علاوه بر گوشت چرخ‌کرده تکه گوشت‌های گوسفند جوانی را به اندازه گوشت قورمه به مقدار کافی در آن پر کنید و روزنه‌های سیراب و شیردان و نگاری و هزار لا را با نخ طبیعی بدوزید و روی شعله ملایم در آبی بسیار کم که در آن کمی پیاز و گوجه چرخ‌کرده و مقداری رب گوجه خانگی ریخته‌اید بگذارید و درب قابلمه را که بیشتر باید سنگی باشد و اگر نبود پیرکس و اگر نبود استیل یا لعابی، محکم کرده پس از مدتی جوشیدن روی شعله ملایم چند ساعت دم کنید. این غذا برای بیماران مبتلا به انواع کانسرها بسیار مقوی و خونساز است. اگر قابلمه را مانند زمان قدیم سنگی انتخاب کرده و اطراف آن را با گل رُس ببندید و لای خاکستر زغال مخفی کنید و شب تا صبح به آرامی بپزد بسیار لذیذ و مناسب بیمارانی است که در ابتلا به سرطان دچار کم خونی شده‌اند. مبتلایان به سوءالقنیه و ابتدای شروع سیروز کبد باید همراه با سرکه یا آب لیمو و شربت رب انار میل کنند و در خوردن آن افراط نکنند.

  • پاچه گوسفند

چربی آن را بگیرید و با پیاز و نمک و زردچوبه روی شعله ملایم بپزید و روی آن شربت رب انار و آب لیمو مصرف کرده با نان سنگک یا نان خانگی همراهی کنید.

پرهیزها در تومورهای مغزی

چیزهایی که مصرف آن اکیداً ممنوع است عبارت‌اند از:

سوسیس و کالباس، نوشابه، چیپس، پفک، انواع ساندویچ‌ها و پیتزا و سرخ کردنی، چربی، سیب‌زمینی، پسته، خرما، موز، ریحان، بنفش، آب یخ، بستنی، نوشابه، کباب، لوبیا، شیرینی‌ها قنادی، گوشت گوساله و گاو، انواع کمپوت و کنسرو و مواد بسته‌بندی، آب میوه‌های بسته‌بندی، خمیردندان، اسپری‌های حشره کش، مواد آرایشی، ادوکلن‌ها، عطریات، صابون و شامپو و شوینده‌های دیگر مانند مایع ظرف‌شویی و اسیدهایی که برای شستن دست‌شویی به کار می رود، وایتکس و امثال آن، روغن‌های نباتی جامد و مایع، عسل‌های متداول در بازار، شیر و کلیه مشتقات شیر، دل، قلوه و جگر.

مواردی که مصرف آن‌ها در بیماری تومورهای مغزی ضروری است:

  • همراه با هر وعده غذایی مصرف یک لیوان شربت سرکه شیره انگور ضروری است.
  • هنگام سرماخوردگی به جای استفاده از شیره انگور و مقدار شکر قرمز را در یک لیوان آب جوش حل کرده تناول گردد. شیره انگور موقتاً قطع می‌شود و به محض برطرف شدن سرماخوردگی دوباره در برنامه درمانی قرار خواهد گرفت. البته با این شرط که سرماخوردگی با داروهای گیاهی درمان شود و از مصرف داروهای شیمیایی اکیداً خودداری گردد.
  • روزی ۳ لیوان آب انار برای بزرگسالان حداقلی است که تجویز می‌گردد، افزایش آن حتی به افراط چنانچه بیمار به آن تمایل دارد توصیه می‌شود. در صورت عدم امکان دسترسی به آب انار تازه از شربت رقیق‌شده رب انار با آب جوشیده سرد شده استفاده می‌شود.
  • روزانه مصرف یک کیلو انگور تازه در مواقعی توسط پزشک تجویز خواهد شد که کم خونی بیمار را رفع و خود هم غذا هم دارویی موثر در مقابله با سوء مزاج‌های کبدی است.
  • روزانه یک قاشق مرباخوری اسفند در محیط زندگی بیمار دود کنید.
  • پس از انار و انگور که در این سیستم علاج از مهم‌ترین مواد علیه بیماری است مصرف میوه‌هایی مانند گوجه درختی (گوجه سبز)، زغال‌اخته، تمشک، میوه بوته کِبَر، آلوی قطره طلا و مرکبات در اولویت قرار دارند و سایر میوه‌ها  نیز مفید خواهند بود.

 

 

 

 

 

 

دیدگاه خود را به ما بگویید.